Hur vet jag min hårtyp?

Att vet sin hårtyp är inte lätt. Det finns många olika delar, allt från tjockt till tunt och rakt till lockigt. För att ta hand om ditt hår på det bästa sättet kan det underlätta att veta just vilken hårtyp du har så att du kan köpa rätt produkter och ha rutiner som passar håret.

Test

Det finns olika test för att ta reda på vilken hårtyp man har, till exempel på yuaiahaircare.se. På sådana test svarar du på några frågor om ditt hår. Frågorna kan variera mycket och ju fler frågor det finns ju rättare svaret blir. När du har listat ut detta kan du även göra test för att hitta problemen och svaren för ditt hår då det ofta finns något som göra att vi inte älskar vårat hår varje dag. När du har listat ut allt detta kan du börja välja produkter och rutiner.

Bästa vården för mitt hår

Nu när du vet din hårtyp och vad som du vill förbättra med ditt hår är det dags att välja ut produkter. När du handlar brukar det stå på en produkt till exempel om den är för lockigt hår eller om den hjälper till med tunt hår. Ett bra tips är att testa de produkter som stämmer överens med din hårtyp och problemet för att hitta den rätta produkten för just dig, se dock till att produkten innehåller bra ingredienser så att de inte skadar håret istället. Olika hårtyper kräver mer vård än andra, lockigt hår till exempel behöver inte tvättas lika ofta men när det väl behöver tvättas tar det mycket längre tid och fler produkter behöver användas. Hårvård är inte en lätt värld att dyka in i men med lite research kan man lätt komma in på rätt spår för ett hälsosammare liv för ditt hår.