Vill du jobba inom kropps- och skönhetsvård? Möjligheterna är många!

Brinner du för kropps- och skönhetsvård? Kan du tänka dig att jobba med din passion? Då har vi goda nyheter! Det finns nämligen ett flertal yrkesroller du kan välja mellan om du vill jobba med att vårda människors yttre.

Hjälp kunder att få bättre hud som hudterapeut

Kan du tänka dig att jobba med människor som lider av diverse hudproblem eller som helt enkelt vill fräscha till sin hy med rätt skönhetsvård? Då kan hudterapeut vara det perfekta jobbet för dig. Hudterapeuter arbetar nära med sina kunder för att genomföra hudanalyser, rengöra huden och lägga masker och krämer.

 

För att bli hudterapeut behöver du kunskap inom dermatologi – du ska kunna allt om hudens uppbyggnad och vara väl införstådd med olika hudsjukdomar. Detta för att kunna ge kunderna de råd som de behöver samt lämpliga behandlingar. 

 

Som hudterapeut följer du de föreskrifter som finns om hudvård för att garantera kundens säkerhet, och därför ligger ditt jobb på så sätt nära det farmaceutiska. Om du är intresserad av de medicintekniska aspekterna snarare än service kan du undersöka CRO jobs inom clinical research.

Släpp loss din kreativitet som frisör

Gillar du att skapa med händerna och har ett estetiskt omdöme utöver det vanliga kan frisöryrket vara passande för dig. Med ett par saxar kan du jobba som frisör praktiskt taget vart du än vill i landet. Det finns gott om arbetsmöjligheter – frisörer är knappast ett yrke som kommer att försvinna.

 

Som frisör får du möjlighet att uttrycka din personlighet varje dag och träffa människor varje dag. Din uppgift är att klippa, behandla och vårda hår och lyssna på kunderna för att ge dem det resultat de önskar.

 

För att bli frisör behöver du en grundutbildning och en färdigutbildning som avslutas med gesällprov. Därefter kan du ansöka om det så kallade Mästarbrevet, som du kan få med ett godkänt gesällprov, cirka 6 års yrkeserfarenhet samt en mästarutbildning i företagande, marknadsföring eller liknande utbildning.

Behandla människors muskulära besvär som massageterapeut

Ett mycket givande arbete för dig som vill främja människors fysiska och mentala välbefinnande är massageterapeut. Massageterapeuter arbetar primärt med massage i friskvårdande syfte och därför kräver yrket en längre utbildning än den som krävs för massörer.

 

Som massageterapeut är din roll att behandla olika muskulära besvär med hjälp av massage och töjningar. Därmed är dina uppgifter mycket lika en fysioterapeuts eftersom du hjälper människor att bli smärtfria.

 

Förutom att ha ett meningsfullt arbete som gör stor skillnad för människor, förses du också med ett jobb som tenderar att vara stressfritt och flexibelt.

Utforma kostupplägg till idrottare som idrottsnutritionist

Om du brinner för kost och träning kan du överväga att utbilda dig till idrottsnutritionist. Då fördjupar du dina kunskaper inom kost och träning för att sedan arbeta med idrottare som behöver skräddarsydda kostupplägg för att nå sina mål.

 

Även om det till synes kan verka som ett mycket enkelt arbete kräver det en hel del av idrottsnutrionister. De behöver ha en bred förståelse för hur kroppen fungerar, men också förmågan att kunna sätta sig in i olika individers behov för att skräddarsy kostupplägg som stämmer väl överens med deras behov.