Tips för att känna sig och se yngre ut

Att åldras är både naturligt och vackert – varje rynka är ett välförtjänt bevis på ett väl levt liv. Men även om du ska hylla varenda rynka betyder det inte att du vill åldras på bästa sätt. Faktum är att du mycket väl kan älska din ålder och ändå vilja veta hur du kan känna dig och se yngre ut. Och det är därför vi delar med oss av några strategier för hur du kan gå tillväga för att uppnå just det!

Analysera din hälsostatus och anpassa din livsstil

Ett fenomen som har dykt upp under de senaste åren är möjligheten att göra exakta analyser av sin hälsostatus och på så sätt få en hälsoplan som är skräddarsydd för sina förutsättningar. Detta gör i sin tur det möjligt för dig att sänka din biologiska ålder och därmed känner du dig och ser yngre ut! 

 

En avancerad hälsokontroll kan göra under för din hälsa eftersom du med en sådan kan optimera din prestation och minska risken för kroniska åldersrelaterade sjukdomar. Du får en individuell hälsostrategi som kan föra ditt liv i rätt riktning!

Säg hejdå till stress!

Kronisk stress kan ha en otroligt negativ inverkan på din kropp, för att inte tala om att det påskyndar åldrandet. Minskar du de stressiga momenten i ditt liv gör du dig av med stresshormoner som adrenalin och kortisol och ersätter dem med endorfiner som gör allting med dig mer ungdomligt!

 

Det kanske låter enklare sagt än gjort, men i själva verket handlar det om att bli bättre på att hantera stressiga situationer samt lära dig att sätta gränser. Andningsövningar är ett bra sätt att komma igång, och kan med fördel vara en del av din dagliga morgonrutin för att må och se bättre ut!

Ät näringsrika måltider och motionera regelbundet

Det må vara det tråkigaste, men det är också det viktigaste för att du ska känna dig och se yngre ut: en hälsosam kost och måttlig fysisk aktivitet. Du kommer inte undan vikten av att förse kroppen med näringsrik mat för att må bra, vilket i sin tur påverkar ditt välmående, som påverkar ditt utseende. Forskning har bland annat visat att livsmedel som är rika på hälsosamma fetter, vitaminer och antioxidanter säkerställer hudens smidighet, samt att frukt och grönt i allmänhet bidrar till en mer vacker hud!

 

Förutom en hälsosam och balanserad kost är det viktigt att du rör på dig varje dag och försöker anstränga dig lite extra några dagar i veckan, till exempel genom att idrotta, styrketräna eller jogga.

Snåla inte med solkrämen

Till sist är det viktigt att du smörjer in dig med solkräm för att skydda dig mot de negativa effekterna av UV-strålning. Förutom att solkräm minskar risken för att drabbas av hudcancer förebygger du också hudens åldrande genom att alltid skydda dig mot solens farliga strålningar. Faktiskt så säger forskning att solen är den främsta källan till hudens åldrande, närmare bestämt hela 80 % av hudens åldrande beror på solen. Vill du skydda din hud mot rynkor och fina linjer gäller det därmed att smörja dig med rätt solskydd!